Artikelen

3 fabels die je jezelf vertelt…

door mei 21, 2021Blog0 Reacties

Ik sta met Michelle (niet haar echte naam) op de parkeerplaats bij het Geertje. We staan nog na te praten over de wandelcoach sessie de we net hebben gehad en opeens zien we allerlei medewerkers over het terrein rennen.

Het ziet er nogal chaotisch uit. Er zal toch niets aan de hand zijn.. ramptoeristen alert ahum, we steken nieuwsgierig onze nek uit.

En ja hoor, opeens zien we een lange stoet rennende en loeiende koeien uit de wei de openbare weg oversteken. Hup, zo de stal in. Wat een blije koeien zeg, heerlijk.

Ergens midden in dit hele spektakel, zien we een heel klein kalfje met z’n moeder mee rennen, echt ‘cuteness overload’ hier. ‘Ah wat mooi dat hier de moeders en kalfjes bij elkaar mogen blijven’ , hoor ik mezelf zeggen ‘wat gun ik ze dat’.

Later thuis bedenk ik me met het schaamrood op m’n kaken dat ik als Hollandse kaaskop medeveroorzaker ben. Mijn melk en kaas consumptie draagt er immers aan bij dat kalfjes nog steeds zo vroeg bij hun moeder worden weggehaald.

Oef, die komt binnen. Want ik kan binnen mijn cirkel van invloed best iets aan dit onderwerp doen…alleen ben ik bereid om die consequentie te dragen? Heel eerlijk… nee. Ik drink biologische melk… maar verder dan dat ga ik (nog) niet. Dus wie neem ik nu in de maling… precies: mezelf én die kalfjes.

Goh, wat een mooie brug naar mijn titel van deze week: 3 fabels die je jezelf vertelt… Hier komen ze.


1. Als ik eerst nog…. dan kan/ga/zal/wil ik….

Uitstellen van je verlangen, omdat er eerst nog van alles moet gebeuren. In allerlei soorten en maten.
Eerst nog:
– verder bewijzen voordat je om die salarisverhoging vraagt.
– 5 kilo afvallen voordat je die foto shoot laat doen
– studie x,y,z doen, dan zal je wel blijer worden in je werk

Ik denk wel dat je m’n punt begrijpt he .. vul je ‘m voor jezelf in? Welk uitgesteld verlangen klopt er aan jouw deur?


2. Het is (te) lastig

Deze hoor ik echt dagelijks.
Het is dé excuus-truus-zin’ van deze tijd.
Want ja, natuurlijk is het lastig. Anders had je het toch allang gedaan?

Het ‘helpt’ je om niet in actie te hoeven komen, om te blijven in de situatie waarin je nu zit.


3. Waarom…

waarom…
–  moest mij dat overkomen
–  kan ik nou nooit eens…

Door de waarom vraag van alle kanten te bekijken, te onderzoeken en eindeloos te herhalen, proberen we het verleden te beïnvloeden en te veranderen.

Maar dat lukt natuurlijk niet en het enige wat er gebeurd is dat al dat hangen in dat verleden je afhoudt van het allerbelangrijkste moment dat er is: NU.

Het leven van NU wordt opgegeven door de fabel dat je je verleden kan beïnvloeden.Ik hoor je gewoon denken 🙂 Nou, nou Esther, kan je niet een gezelliger artikel schrijven zo net voor m’n lekkere lange weekend?

Yup, dat kan ik.
Maar deze zat zo in m’n systeem… het móést er gewoon uit.

Want de tijd raast door. Jeetje, hoe snel is die lockdown tijd wel niet gegaan (!!)… hoe snel gaat ‘t leven!

Toch veel te snel om in die fabels te geloven?

Gebruik je lekkere lange weekend om contact te maken met je verlangen. En om te kijken wat je in de weg zit en hoe je dat kan oplossen.

Zorg dat je aan het roer komt te staan van je eigen leven. Zodat je de allerbeste versie van jezelf kan zijn.

En als je hier wel een handje bij kan gebruiken, ik help je graag!


Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This