Artikelen

3 manieren om je eigen geluk te boosten

door apr 29, 2021Blog0 Reacties

OK. Koningsdag 2021. De hele dag krijg ik toffe berichtjes en foto’s over taartjes, oranjebitter en rosé.

De pest alleen is … ik ben op dieet. De foto’s die ik te delen heb zijn nogal luchtig. Want dat is wat ik voornamelijk eet: lucht. Nix nada noppes niets.

Nadat ik zelf een tompouce, sateetje, roseetje heb afgeslagen, doe ik mezelf te goed aan nog een hapje niets. Lekker joh.

En omdat een mens nou eenmaal niet kan leven van lucht alleen, neem ik als bijgerecht ook nog wat crackers, hüttenkäse en baby spinazie.

Goh joh, ondanks mijn struggle (want als je me een klein beetje kent dan weet je dat ik nogal van t bourgondische ben) voel ik me sterk. Ik voel me ook luchtig, een soort van licht.

Dus op woensdagochtend zweef ik vol verwachting richting mijn weegschaal. Tijd voor m’n whoop whoop moment.

En gloeiende gloeiende gloeiende, ik ben gewoon een ons aangekomen! Waattt?!?! Dat is niet de bedoeling. Ietwat teleurgesteld druip ik af richting nog een hapje heerlijke niets.

Aahhh arme Essie :-), zie je t voor je?

 

Hey en nu is dit natuurlijk maar een heel lullig klein voorbeeldje. Maar wat er in het klein is, is er ook in het groot.

Als er nu 1 ding is dat jij en ik hebben moeten leren in het leven is het dit: Het leven is niet alleen maar maakbaar. Er is pijn. Er is gedoe. Er is verdriet en rouw. Punt.

En dan kan je nog zulke mooie verwachtingen hebben, hoe zeggen ze dat zo mooi… ‘I’ve never promised you a rose garden’

En toch zijn er manieren om je geluk te boosten. Te vergroten. Ik vertel je er 3.

1- Accepteer.

Kijk eens naar je eigen situatie. Hoeveel tijd, piekertijd en vechten gaat er wel niet naar hetgeen dat je niet wilt? Of dat je anders had gewild? Of wat niet uitkomt? De grote eeuwige waarom vraag.

Dat kost bakkenvol energie en helpt je een negatieve spiraal in.

Accepteren wil niet zeggen dat je het dan ook leuk moet vinden. Het is accepteren, terwijl je het niet leuk vindt. Het is en-en.

Ja zal je denken, lekker makkelijk gezegd. Klopt. Het is ook makkelijk, maar dat wil niet zeggen dat het ook eenvoudig is.

Maar is het eenvoudig om zoveel energie kwijt te raken aan het gevecht met iets dat je toch niet kan veranderen? Nee toch!

2- Houd van je talent

Er is er maar 1 zoals jij die jouw unieke mix van talenten heeft. Dat maakt jou zo speciaal en bijzonder.

Stel je nu toch eens voor dat je jouw unieke mix niet alleen kent, maar er ook van gaat houden. Dat ga je die steeds meer willen inzetten toch?

En laat nu eens wetenschappelijk onderzocht en bewezen zijn, dat je van je talenten inzetten enorm veel energie krijgt. Hallo positieve spiraal.

Een tof bijeffect van houden van je talenten is dat je daardoor ook liever en milder voor jezelf wordt. Dan hoef je dus niet meer geforceerd vanuit je ratio tegen jezelf te zeggen dat je van jezelf houdt, datt komt gewoon vanzelf. Op een veel dieper level.

 

3- Pas je (werk) leven aan je talenten aan

Neem jezelf als uitgangspunt. Wat heb jij te bieden. Hoe zorg jij voor succes. Hoe zorg jij dat zaken gedaan worden op de allerbeste manier.

In plaats van jezelf aan te passen. Dat werkt namelijk niet.

Van binnen naar buiten, in plaats van andersom.

Check maar eens bij jezelf: hoe vaak heb je wel niet de neiging om andersom te redeneren? Van buiten naar binnen? Bijvoorbeeld: Dit is de functie en z’n functie eisen. OK, dus als ik dat of dat doe, dan gaat t me wel lukken…

Nee, ho, wacht stop.

Laat het je mantra zijn. Van binnen naar buiten. Het is de manier om gelukkig te zijn en vandaaruit anderen gelukkig te maken.

 

Ik ben heel erg benieuwd. Welke van deze 3 manieren om jouw geluk te boosten vind je het makkelijkst of juist het moeilijkst? Wil je het met me delen?

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This