Artikelen

5 mei en de meest inspirerende vrouw…

door mei 6, 2021Blog0 Reacties

Waar woorden tekortschieten raakt de waarheid het hardst

Niet wie harder schreeuwt maar stiller denkt
Niet wie harder schreeuwt maar stil herdenkt
Amara van der Elst

Wow! Dat kwam binnen zeg op 4 mei. Wat een bijzonder mooi gedicht. En dan die toespraak van Andre van Duijn..

Ik moet nog altijd een beetje shiften trouwens als hij iets serieus gaat vertellen, ik wacht altijd op die flauwe grap. Heb jij dat ook, of ben ik de enige..

Maar toen hij die kushand gaf, had ik toch een dikke vette brok in mijn keel.

Ik vind 4 mei altijd heel bijzonder, beladen, zwaar en mooi tegelijkertijd.

En dan is ook nog eens mijn allerbeste vriend jarig, 7 jaar alweer :-). Lekker veel hondentaartjes voor Bodhi. Feest en beladenheid.. ze mogen naast elkaar.

Tsja en dan is het 5 mei. VRIJHEID!!

Whoop whoop, óók in corona tijd.
Want jeetje zeg… vrijheid komt van binnenuit en heeft/hoeft niets te maken te hebben met de externe omstandigheden.

En terwijl ik me bedenk dat het eeuwenoude gedichtje echt niet meer klopt (maart roert zn staart, april doet wat ie wil, in mei leggen alle vogels een ei). Ik sta namelijk letterlijk in de hagel Bodhi uit te laten… terwijl alleen april zou moeten doen wat ie wil (Hoe dan ?!?!?!?!). Besluit ik om mijn artikel van deze week te wijden aan de meest inspirerende vrouw. Aan Edith Eger.

In haar boek De Keuze verteld zij hoe zij in Auschwitz de vrijheid heeft ervaren die niemand haar kon afpakken. Niemand. Ze konden haar lichaam gevangen hebben, beulen, ontmenselijken. Maar haar geest was vrij.

En ook over haar zware worsteling na Auschwitz, toen ze vrij was, maar haar geest nog gevangen zat..

Echt hoor, lees dat boek als je dat nog niet hebt gedaan. Het is zo’n aanrader. Ik heb het boek inmiddels een aantal keer gelezen, vooral ook omdat ik het de eerste keer soms moest wegleggen. Dan kon ik haar verhaal niet meer verder lezen. Het kwam zo binnen.

Inmiddels is Edith Eger 93 jaar oud en werkt ze nog steeds. En wat een rijkdom en lessen heeft deze vrouw.

Gisteren las ik dit op Instagram (dr.editheger haar team post haar berichten)

….

This is the reason I lived, to help all of us, including myself, to be free of the prisons we create in our own minds.

If there is something I can impart on you today, it is to take life as an opportunity with every moment that presents itself, and not to take anything for granted. This moment is ALL we have, so live a powerful life, it is there waiting for you.

Als je me al even volgt dan weet je dat ik best een en ander voor m’n kiezen heb gehad in het afgelopen jaar en naast mijn eigen coach (want alleen boeken helpen niet), heb ik ook veel aan de boeken van Edith Eger gehad.

Dank je Edith Eger voor uw ongelofelijke dappere en krachtige wijsheid.

 

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This