Artikelen

&%$$@*#-Baan!

door mei 30, 2019Blog0 Reacties

Mijn vredige wandeling met mijn good-old-pal (hond) Bodhi werd wreed verstoord. Ik zag hem nog niet, maar ik hoorde hem wel. Veel geluid, geschreeuw en alle scheldwoorden van het alfabet. Tjonge, wat kon die man een herrie maken.

Ik liep de bocht door en nieuwsgierig als ik ben kon ik het niet nalaten. “Volgens mij gaat het niet zo lekker?”

Opgefokt, zweetdruppels vliegend om z’n oren: “Wat een lichaamsdeel-van-het-andere-geslacht-baan is dit #$^%&@!, gek word ik ervan!”

 

Olie op het vuur..

Al verder lopend liet deze ogenschijnlijk toevallige ontmoeting (synchroniciteit!!) me niet los. Wat erg als je zo’n hekel hebt aan je baan en als je die toch doet. Ik wilde natuurlijk niet nog meer olie op het vuur gooien bij die beste man dus stelde hem die waarom vraag niet. Hoogstwaarschijnlijk was er iets van ‘hypotheek’ of ‘moeten’ in zijn antwoord geweest en ik weet het, dat is een nivea gedachte (niet invullen voor een ander).

 

De ‘had ik maar’s verzameling

Waarom raakte die gedachte me zo?
Weet je, zover we feitelijk kunnen beoordelen hebben we hier op aarde maar 1 leven, live it well! Hoe verdrietig is het als je de beste jaren van je leven weggooit door een baan die gewoon echt niet bij je past en waarin je jouw potentieel niet kunt benutten. Hoeveel ‘had ik maar’s’ levert dat op aan het begin van je pensioen?

En natuurlijk, die hypotheek moet ook echt betaald worden, snap ik. Maar wat is er gebeurd met en-en? Kun je de hypotheek betalen EN gelukkig zijn in je werk? Ja natuurlijk!!

Ik besef me dat er veel mensen zijn die het wel prima vinden, een baan van 9 tot 5 die voldoende geld oplevert om buiten het werk lekker te kunnen leven. En dat is natuurlijk helemaal oké!

 

Kies jij voor of-of?

Echter, er zijn ook legio ambitieuze mensen die echt de behoefte voelen om het beste uit zichzelf te halen, om trots te kunnen zijn op wat ze bereiken.

En vanwege de of-of gedachte er iedere dag weer voor kiezen om zich naar hun werk te slepen (Want ja die hypotheek hé en dat verantwoordelijkheidsbesef voor het gezin). Die steeds vaker denken ‘is dit het nu’.

Die zich iedere keer weer moeten motiveren om in de rol te stappen die van ze wordt verwacht. En dat kost zoveel energie, niet alleen op je werk hé maar ook thuis.

 

Of kies jij voor en-en?

Voor die mensen is dit artikel bedoeld.

Ga voor jezelf nu eens na waar jouw talenten liggen, waar jij energie en voldoening van krijgt.

Het zou zomaar eens kunnen dat je met wat slimme aanpassingen die talenten kunt inzetten in je huidige job, zodat je jouw talenten kunt ombuigen tot sterkten en andere mensen jou gaan herkennen hierin.

En dat is tof want dan wordt je zo’n ‘go-to’ collega voor activiteiten die werkelijk bij jou passen. Dan hoef je niet eens van baan te verwisselen om toch je potentieel te leven.  Hoe fijn is dat!

 

Kapitein van jouw werk-geluk

Te vaak veranderen mensen van job vanuit frustratie en irritatie, wellicht herken jij je hier ook wel in. Het grote probleem daarmee is dat je dan een grote kans hebt om weer tegen jezelf en de oude frustraties aan te lopen. Dat schiet niet op.

Veel beter is het om eerst jezelf ultra goed te leren kennen en kapitein van jouw werk-geluk te worden. En als je dan jouw talenten echt benut en weer het vertrouwen hebt gevonden in jouw enorme potentieel…

Dan kun je veel beter kiezen voor dat wat echt bij jou past!

 

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This