Aan de slag met jouw top vijf talenten

Kijk op een positieve manier in jouw spiegel.
Wat er zo mooi en goed aan jou is.

Wat gaaf dat je hebt besloten om werk te maken van je talenten, nogmaals gefeliciteerd! 

Het leren kennen van je top 5 talenten is een hele mooie eerste stap hierin.

We gaan er samen voor zorgen dat je:

 • Inzicht krijgt in je top 5 talenten;
 • De overdrive van je talenten leert te herkennen en dat je een eerste stap zet om deze te gaan managen.

Via deze pagina krijg je de code waarmee je het assessment kunt gaan doen en hieronder vindt je alle informatie die je hiervoor nodig hebt. Lees het vooral even goed door, voordat je aan de slag gaat. 

 

Het assessment

 Vaak kennen we onze talenten niet, we zijn gewend vooral focus te geven aan onze zwakheden. Onze talenten slapen en dat is een gemis. Met de Strength-Findertest ga je op zoek naar je mogelijkheden/natuurlijke potentie.

Denk niet te lang na over de antwoorden (daar krijg je ook geen tijd voor),  juist je eerste ingevingen kloppen. Vul dus vooral niet in hoe je denkt dat het zou moeten of hoe je eigenlijk zou willen zijn of wat anderen van je verwachten (geen sociaal gewenste antwoorden).

Het is een test die je de mogelijkheid geeft om je sterke punten te ontdekken en je vervolgens ook bewuster maakt. Want als je je talenten bewust leert te hanteren, ga je steeds beter functioneren vanuit je kracht. Je hebt de mogelijkheid om de test zowel in het Nederlands als Engels te maken.

Voordat het assessment begint, zal er een voorbeeld van een ‘uitsprakenpaar’ (twee uitspraken) aan je worden voorgelegd. Pas daarna beginnen de officiële uitsprakenparen voor het persoonlijke profiel. Het is de bedoeling dat je kiest voor de uitspraak die het dichtst bij jou als persoon ligt. Vaak is dat de uitspraak die met je eerste reactie correspondeert.

Doe geen pogingen om je reactie te gaan analyseren en maak je geen zorgen als je een paar keer met ‘neutraal’ antwoord.

Het doel van deze ‘sterke-puntendetector’ is erachter te komen wat je persoonlijke karakteristieke talenten zijn. Als geen van deze twee uitspraken die je worden voorgelegd tot een sterke reactie leidt, of als je vindt dat beide uitspraken even goed bij je passen, is in beide gevallen ‘neutraal’ het meest geschikte antwoord.

Note: overigens zal te vaak ‘neutraal’ ertoe leiden dat de uitkomsten van het assessment minder relevant worden

Nadat je het assessment hebt gemaakt kun je op de Gallup site in je ‘e-learning omgeving’ filmpjes bekijken die je meer informatie geven over je talenten en krijg je een gepersonaliseerd rapport van je top 5 talenten

Tot slot:

 • Zorg voor een rustige omgeving, waarin je gedurende het assessment niet gestoord kan worden (houd rekening met 45 minuten)
 • Er is geen goede of foute uitkomst, vul in wat klopt voor jou (en dus niet wat sociaal wenselijk zou zijn)
 • Zorg dat je je ontspannen voelt, laat stress of vermoeidheid niet je raadgever zijn
 • Houd er rekening mee dat je per vraag 20 seconden hebt. Als je twijfelt over je antwoord, vul dan in ieder geval ‘neutraal’ in, de resterende seconden kan je dan gebruiken om je antwoord nog te wijzigen.

 

Instructies t.b.v. het assessment

Volg onderstaande instructies om het Clifton StrengthsFinder-assessment in te vullen en je sterke punten te ontdekken.

 1. Bezoek Gallup Access: my.gallup.com en klik bovenin op ‘redeem access code/ haal toegangscode op’
 2. Kopieer en plak de toegangscode K64YA3H8Y7B9D4XK in het beschikbare veld, en klik vervolgens op Continue.
 3. Volg de aanwijzingen op het scherm om een Gallup Strengths Center-account aan te maken.
 4. Zodra je geregistreerd bent, kun je het Clifton StrengthsFinder-assessment doen. Plan 45 minuten zonder onderbreking in om het assessment in te vullen.
 5. Let op!: Je kunt de code maar 1 keer gebruiken en je kunt tussentijds niet stoppen met het assessment.

Na het afronden van het assessment kan ik je resultaten bekijken om je te coachen bij het ontwikkelen van jouw sterke punten. Als je jouw resultaten niet met mij wilt delen, ga dan naar de Help-pagina van het Gallup Strengths Center voor specifieke instructies.

https://www.gallupstrengthscenter.com/Help/nl-NL/Index

Als je problemen ondervindt met de toegangscode, neem dan aub even contact met me op. Bezoek voor alle andere problemen de Help-pagina van het Gallup Strengths Center.

Heel veel succes en vooral heel veel plezier toegewenst!

Groet Esther

 

Pin It on Pinterest

Share This