Artikelen

De gigantische spinoff van talentgericht leidinggeven

door jul 26, 2018Blog0 Reacties

Van de week sprak ik met iemand over hoe belangrijk het is om je natuurlijke sterktes te benutten in je werk. En hoe je dan in teamverband elkaars sterktes kunt benutten, waardoor de zwaktes van de een worden opgeheven door de sterktes van de ander.

Zegt hij: ‘Tja, dat klinkt wel goed, maar je moet toch ook gewoon dingen doen die je niet leuk vindt?’
Ik: ‘Ja dat klopt natuurlijk. En stel je eens voor: wat als je in plaats van 30/70 (activiteiten gericht op je talenten vs. activiteiten die gewoon bij je werk horen) naar 70/30 kunt bewegen?’

We waren het er al heel snel eens dat zoiets een heel groot positief verschil zou maken. Voor de persoon in kwestie, voor het team en voor de organisatie.

In dit artikel zet ik een aantal voordelen van het talentgericht leidinggeven voor je op een rijtje. Zodat je er je voordeel mee kunt doen.

  1. Je zal alleen de stap naar talentgericht leidinggeven maken als je zelf hebt ervaren wat daar de toegevoegde waarde van is. Hoeveel meer energie, werkplezier en voldoening, persoonlijke groei en effectiviteit je hebt gekregen. En hoe dit bijdraagt aan de organisatiedoelen. Dat is dus het eerst voordeel, persoonlijk voor jou.
  2. Je relatie met je medewerkers verbetert. Doordat je de sterktes van je collega’s kent krijg je vanzelf betere gesprekken, weet je beter waarmee ze ‘aan’ gaan en leer je ze juist waarderen op waar ze goed in zijn.
  3. Medewerkers voelen zich gezien en gehoord, waardoor het de kans dat ze bij de organisatie blijven vergroot. De belangrijkste reden waarom mensen van baan verwisselen is de relatie met hun leidinggevende. Wetende wat de kosten zijn van het vervangen van medewerkers en met de de krappe arbeidsmarkt in gedachten, lijkt me dit een ‘no-brainer’.
  4. Dankzij de inzicht in de natuurlijke sterktes van je team kun je de taken veel beter verdelen. Door de taken te matchen met de sterktes van je medewerkers is iedereen tevreden. En ja natuurlijk zal er best werk overblijven wat gewoon gedaan moet worden. Echter door de stap van 30/70 naar 70/30 te maken, maak je al zo’n groot verschil!
  5. Door de focus te geven aan waar mensen van nature goed in zijn, in plaats van focus te leggen op wat er allemaal niet goed gaat, zal je de algehele sfeer in het team sterk verbeteren. Vanuit een positievere sfeer zal je – samen met elkaar-  veel makkelijker problemen kunnen tackelen.
  6. De productiviteit en winst nemen toe. Met hetzelfde team meer kunnen doen, met ook nog een hogere winst, terwijl het werkplezier van de medewerkers is toegenomen. Wat wil je nog meer?
  7. Jouw werk wordt velen malen makkelijker. Van de negatieve energie van sleuren/duwen/trekken/aanjagen/moeten die alleen maar stress oplevert, maak je de stap naar samen/vooruit/willen. Ontspannen leidinggeven noem ik dat.

 

In ons kleine kikkerlandje kunnen we nog hele grote stappen maken als het gaat om talentgericht leidinggeven en ik draag daar graag aan bij! Van de 6 coaching trajecten met hoge korting, heb ik er nog 1 te vergeven. Als je geïnteresseerd bent om je talenten niet alleen te leren kennen en ze ook actief wilt inzetten in praktijk, neem dan contact met me op.

Dit is een artikel van Impact-Helden.

Mijn naam is Esther Loorbach- de Jonge. Ik werk als strategisch adviseur & sparringpartner en leiderschap ontwikkelaar voor organisaties waar veel moet worden veranderd.

Met meer dan 20 jaar senior leidinggevende ervaring en veel kennis op het gebied van strategie, verandermanagement en leiderschap, help ik organisaties een positief resultaat te realiseren.

Veel succes met het talentgericht leidinggeven. Je kunt bij vragen altijd vrijblijvend contact met me opnemen. Heb je interesse in een vrijblijvend ‘quick scan’ gesprek om te bespreken hoe ik je kan ondersteunen? Ik plan graag een gesprek met je in. Ik ben te bereiken op +31624288333 en es************@im***********.nl

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This