Artikelen

De hypotheek moet wel betaald worden

door jun 24, 2019Blog0 Reacties

Je talenten benutten?
Ze kijkt me aan. Tikje sceptisch.
Ja dat is allemaal leuk en aardig, maar m’n hypotheek moet wel betaald worden!!

Dit is een reactie die ik regelmatig krijg en het is een hele begrijpelijke reactie.

In ons kleine kikkerlandje zijn we opgegroeid met het idee dat we hard moeten werken voor de kost. En dat het beslist niet leuk hoeft te zijn.

De verantwoordelijkheid voor het gezin, het huis, het leven eromheen, de vakanties, allemaal zaken waar hard voor gewerkt moet worden. Dat heeft prioriteit.

Het competentie denken vanuit bedrijven in combinatie met het ‘moeten van jezelf’ kan ervoor zorgen dat je als het ware in rollen wordt geduwd die eigenlijk helemaal niet bij je passen. Waar je geen energie van krijgt, sterker nog, het slurpt energie. Werk dat je moeite kost, niet in de eerste plaats door al het gedoe eromheen.

 

OF-OF

Het maakt dat je op de automatische piloot komt te staan, waarbij je onder de gedachte van ‘gelukkig, bijna weekend’ week na week, maand na maand, jaar na jaar activiteiten doet waar je niet gelukkig van wordt. De hypotheek is betaald, dat dan weer wel.

Je zit gevangen in de OF-OF stand.

 

Herkenbaar?

Ondertussen rationaliseer je de boel en geef je jouw werkleven een voldoende. Waarom ook niet, je collega’s zijn aardig, je mag flexibel werken, je bent blij dat je tenminste een baan hebt.

Ondertussen knaagt dat dubbele gevoel aan je, je voelt dat je zoveel in huis hebt, zoveel te bieden hebt. Eigenlijk best zonde. Maar ja…

Ontzettend veel mensen hebben dit dubbele gevoel, is dat ook herkenbaar voor jou?

 

EN-EN

De grote vraag is natuurlijk: is het mogelijk om EN een toffe baan te hebben waarin jij kunt bloeien en groeien EN zonder zorgen de hypotheek te betalen?

JA!! Voor de volle 100% !!

De manier is om te ontdekken waar jouw natuurlijke talenten liggen en te leren om die in te zetten in je werk. Je zult dan merken wat een positieve impact talentgericht werken heeft op je energie, voldoening, plezier, passie, communicatie, samenwerking en geluk.

 

Het lamlendige moeten voorbij

Jij kunt leren om volledig gelukkig te zijn in je werk en nee, dan hoef je echt niet te solliciteren naar een andere baan.  (wellicht dat je dat uiteindelijk wilt, maar dan is het een bewuste keuze vanuit willen en niet vanuit dat lamlendige moeten)

Ik geef je wat tips:

  • Jij hebt ontzettend veel potentieel in huis, wees je daarvan bewust. Dat is echt een belangrijk vertrekpunt;
  • Kijk de komende 2 weken naar jouw werk en privé: welke activiteiten vind je echt leuk om te doen, je wordt als het ware door aangetrokken. Schrijf deze voor jezelf op en kijk na 2 weken of je een rode draad hierin kunt ontdekken;
  • Kijk vervolgens of je van die activiteiten meer naar jezelf kunt toetrekken. Help collega’s, ga het gesprek aan met je leidinggevende, kijk hoe jullie het werk anders kunnen verdelen;
  • Blijf jezelf heel bewust van de energie gevende en slurpende activiteiten die je doet en zet stapje voor stapje jouw werkinhoud naar je hand zodat je de energie gevende activiteiten maximaliseert.

 

Ik wens je enorm veel succes toe de komende weken en laat je me weten welke inzichten dit artikel je heeft opgeleverd?

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This