Artikelen

Het beste wat me is overkomen

door jul 7, 2019Blog0 Reacties

‘Achteraf gezien is het ‘t beste wat me ooit is overkomen’ zei Max
(Max heet geen Max trouwens).

Au

Hij was ontslagen, boventallig verklaard, zo noemde de organisatie dat.
Al jaren ging hij met tegenzin naar zijn werk.

Gedoe met zijn leidinggevende.
Geen uitdaging meer in zijn werk.
Geforceerd in een rol die helemaal niet bij hem paste.

Eigenlijk ging het zo niet langer.

Maar ja, een andere baan? Max durfde dat niet zo goed, want hij was al over de 40 en ook al was zijn huidige baan niet leuk, hij werd wel goed betaald en kon lekker op vakantie.

Nu nam de organisatie een beslissing voor hem.
Au.
Dat deed even pijn.

 

Ben ik wel goed genoeg?

Want hoe stom hij zijn baan ook vond, hierdoor kwamen zijn zekerheden op de tocht te staan. De ‘wat als….. ‘ vierde hoogtij. En het maakte hem persoonlijk ook onzeker ‘ben ik wel goed genoeg’, ‘ik weet niet meer wat ik wil’.

Negatieve spiraal

Max ging snel aan het solliciteren.

Helaas, afwijzing op afwijzing. Dat hielp niet mee aan het gevoel van zelfvertrouwen zullen we maar zeggen. Keer op keer een ‘nee’, daar wordt je echt niet vrolijk van.

Max kreeg er stress van, maakte zich zorgen en ging piekeren.

En dat straalde af op zijn sollicitatiegesprekken en dat leverde nog meer afwijzingen op. Zie je de negatieve spiraal al?

 

Jouw eigen unieke kracht

 

Gelukkig ontdekte Max de kracht van zijn natuurlijke talent en leerde hij hierop vertrouwen. Sterker nog, Max leerde zijn talent zodanig onder woorden te brengen dat zijn sollicitatie gesprekken steeds beter werden.

Hij begreep in welke omgeving hij het beste tot zijn recht zou komen en wees om die reden zelfs job-voorstellen af. Wie had dat kunnen denken. Max in ieder geval niet.

Inmiddels heeft Max een hele mooie baan gevonden en vertelde hij me: Had ik maar eerder mijn unieke kracht geweten, dan had ik veel eerder zelf mijn eigen keuzes gemaakt.

Dan had ik me niet zo afhankelijk opgesteld.

 

Wat een mooi inzicht is dat, vandaar dat ik deze met jou deel.

 

Weet je, je hoeft helemaal niet te wachten tot je werkgever een keuze voor jou maakt. Zorg ervoor dat je leert waar jij gelukkig van wordt en hoe je dit het beste in je werk kunt inpassen.

Op die manier kun je keuzes maken die vooral passen bij jou. Enne dat kan gewoon ook in je huidige werk, daar hoef je echt niet eerst voor ontslagen te worden!

Veel succes!

 

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This