Artikelen

Hoe je de slimste stap zet om het leven te leiden dat echt bij jou past

door aug 26, 2020Blog0 Reacties

Ik lig in dat heerlijke niemandsland tussen wakker en slapen en voel me langzaam wegzakken in een welverdiende nachtrust. Morgen weer aan de bak, dus goede slaap is welkom.

En net, maar dan ook net, voordat ik in slaap sukkel voel ik vreemd gekriebel in m’n zij.

Ik veeg met m’n hand langs die plek en doezel lekker verder alhoewel er al wel een waarschuwingssignaal in m’n brein schiet.

Maar ik wil zooo graag slapen dus negeer ik dat signaal.

En ja hoor, in die milliseconde voordat de slaap me pakt voel ik weer dat gekriebel.

De schrik schiet m’n lichaam in en in 1 beweging veeg ik nogmaals langs m’n zij en sta ik naast m’n bed. GATSIE zeg, wat een rotgevoel.

Ik doe het licht aan en zie een dikke vette spin met van die harige poten weet je wel, vlak naast m’n hoofdkussen.

Il est mort!!

In mijn veegbeweging heb ik per ongeluk zijn ingewanden losgekoppeld van zijn lijf (hoe dan?) en dus is hij niet meer.

Zielig en (!) nu moet ik ook nog m’n bed schoonmaken grrrr…. want die ingewanden liggen dus precies ter hoogte van mijn zij.

Na veel gedoe lig ik weer in bed en probeer ik de slaap te vatten.

Ik heb alleen super veel last van fantoom-kriebels en horror gedachten dat die vette spinnen nooit alleen komen… was dit nu het mannetje of t vrouwtje… whaaah

Weg goede nachtrust natuurlijk.

 

Wellicht denk je inmiddels ‘waar gaat dit heen’ maarre er zit echt een diepere boodschap in dit artikel dus houd je vast 🙂

Ik zie namelijk een gelijkenis met het willen volgen van je passie. Met het leven leiden zoals dat voor jou bedoeld is.

Of zoals ze het in het Engels zo mooi zeggen: ‘Finding your calling’ of ‘Finding your purpose’

Laat me die gelijkenis aan je uitleggen.

Die passie behoefte of ‘wat wil ik nou’ kan flink aan je kriebelen. Zo’n vreemd unheimisch gevoel dat je niet het beste uit je leven haalt. De gedachte dat je maar een beetje aanmoddert terwijl de tijd gewoon door raast.

Je wilt van betekenis zijn en bijdragen aan deze wereld, waar je tegelijkertijd dikke energie van krijgt. Waar je gelukkig van wordt.

Maar ja, hoe dan en ‘wat wil ik eigenlijk’. Het zijn vragen die ontzettend lastig lijken om te beantwoorden.

En daarom ga je dan maar weer over tot de orde van de dag. Je moet toch al zoveel enne… je moet vooral ook heel realistisch blijven. Van jezelf dan toch.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Herken je dit ook bij jezelf?

En eens in de zoveel tijd duikt die passie kriebel weer op en met vereende krachten veeg je ‘m weer weg. Net zoals ik met die spin ..

Ik vind deze uitspraak van Oprah zo mooi.

There is no greater gift you can give or receive than to honor your calling. It’s why you were born. And how you become most truly alive’

Wow!!

Ik geloof er heilig in dat je daarom regelmatig zo’n ‘fantoom-kriebel’ krijgt. Zo’n innerlijke stem die je aanspoort om het leven te leiden waarvoor je bedoeld bent.

En je kan 2 dingen doen, nou ja eigenlijk 3 dingen waarvan 1tje niet telt of gewoon echt niet handig is.

  1. Je neemt die innerlijke drive serieus en gaat ermee aan de slag
  2. Je kiest ervoor om er niets mee te doen want het gaat je toch niet lukken enne.. die ‘calling’ is slechts voor de happy few. Het is niet voor jou weggelegd.
  3. Je besteed heel veel denktijd en uitvogel-tijd eraan, maar je komt niet in actie. Eigenlijk is dit helemaal geen optie alhoewel hier enorm vaak voor wordt gekozen.

 

Als je tot zover met me meeleest he, dan zeg ik tof! En dan ga ik er ook gemakshalve ervan uit dat jij voor optie 1 gaat.

Jij neemt jouw calling serieus en je bent er klaar voor om jouw allerbeste leven te leven. Om iedere dag weer een beetje betere versie van jezelf te worden en bij te dragen aan deze wereld.

Om vol energie in het leven te staan. Gelukkig zijn, ondanks de omstandigheden. (Want het leven gaat natuurlijk niet altijd over roosjes, hoeveel ‘positive thinking’ en/of manifesteren je er ook instopt.)

Ik spreek heel veel mensen die vastlopen in de ‘ja maar hoe?’ Hoe weet ik nu wat ik wil en wat mijn passie is?

En het gekke is, de oplossing is zo dichtbij. Zo dichtbij dat je ‘m wellicht zelf niet eens meer ziet.

De oplossing van de ‘hoe dan’ zit namelijk allang in jezelf.

Je passie is namelijk altijd een verlengde van je eigen talenten. Altijd.

Je passie is een logisch gevolg van datgene waar je van nature al aanleg voor hebt, jouw unieke configuratie, jouw patronen van denken, doen en/of voelen.

En als je jouw talenten bewust inzet dan zal je merken dat je hier plezier van krijgt, voldoening voelt en blij van wordt. En als kers op de slagroom worden je resultaten en effectiviteit ook nog eens substantieel verhoogd en dat levert natuurlijk dan weer plezier, voldoening en geluk op. Zie je de positieve cirkel?

En op het moment dat je serieus met je talenten aan de slag gaat (lees: dat gaat veel verder dan een test doen) en ze ontwikkelt tot je ware kracht en ze daarbij in je dagelijkse leven actief inzet, dan gebeurt er iets magisch.

Je ontdekt namelijk ‘haast vanzelf’  van wat voor soort activiteiten je spreekwoordelijk in je handen wrijft en denkt ‘kom maar op, dat varkentje was ik wel effe’. Zowel privé als op je werk 🙂

Dus… in plaats van die enorme zoektocht naar je passie, begin gewoon eens met jouw uniekheid in de praktijk te brengen.

Wedden dat je dan het leven kunt leiden zoals dat voor jou bedoeld is?

Wedden dat die passie er in no-time is?

 

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This