fbpx

Haal het beste uit jezelf

Gelukkig in je werk, is gelukkig in je leven!

Slechts een minderheid van de beroepsbevolking zetten dagelijks bewust hun sterke punten in.

Wat een onbenut potentieel zit er in ons, eeuwig zonde!

Dat raakt me echt en het is mijn missie om eraan bij te dragen dat mensen hun talent leren ontdekken EN toepassen, zodat hun werkgeluk substantieel toeneemt.

Graag stel ik me aan je voor 

Vanaf mijn 28ste heeft mijn carrière in de lift gezeten. Als sales medewerker kreeg ik de kans om vestigingsmanager te worden bij een logistiek bedrijf. Als vrouw in een echte mannenwereld. Ambitieus en gedreven als ik was, nam ik die kans met beide handen aan.

Ik wist werkelijk niet hoe het was om leiding te geven, belangrijke beslissingen te nemen, mensen te motiveren, van verlieslijdend naar winstgevend te groeien. Ondanks de belofte van veel ondersteuning, werd ik werkelijk in het diepe gegooid. Ik kan je vertellen: daar word je volwassen van. Het is leren zwemmen of verzuipen.

Gelukkig lukte het me om te leren zwemmen en realiseerde ik een zeer winstgevend bedrijf. Ik had me ontwikkeld tot een zeer resultaatgerichte, recht op het doel af manager. Geen tijd voor gedoe, ambitieus, snel. Als jonge vrouw had ik altijd het idee dat ik een stap sneller moest lopen en harder moest zijn dan de rest. Ik reisde de hele wereld over en werkte enorm hard, altijd maar die drang om me te bewijzen.

Ik moest er op een harde manier achter komen dat ik mezelf ontwikkelde tot een mens die ik eigenlijk niet wilde zijn. Zo rond m’n veertigste had ik privé een en ander te verduren en dacht ik vaak ‘Is dit het nou?’

Ken je die mooie oefening van Stephen Covey, ‘Begin with the end in mind‘?

Je bent op een begrafenis en je komt erachter dat jij degene bent die daar ligt. En je stelt je voor wie er allemaal komt, wat er over je gezegd wordt, wat je betekend hebt voor de mensen om je heen, wat je hebt gerealiseerd..

Nou dat was echt een eye opener. Het heeft me geholpen om als leider open te staan voor groei en ontwikkeling en een betere versie van mezelf te worden. Een jaar later, met alle positieve resultaten die ik behaalde in mijn rol als General Manager, kwam ik erachter dat de carrière ladder die ik voortvarend aan het beklimmen was tegen de verkeerde muur aan stond. Oeps. Ik besloot mijn eigen bedrijf te starten.  Ik voelde die diepe innerlijke drive om anderen te helpen om vanuit hun talenten te groeien in hun zelfleiderschap. Het ondernemerschap trok aan alle kanten.

In die tijd (2009) kwam ik voor het eerst in aanraking met ‘Ontwikkel je sterke punten’ van de Gallup organisatie. Direct enthousiast aan de slag, met mijn top 5 talenten die uit de test kwamen. Gewoon op de ‘huis, tuin en keuken’ manier, vrij oppervlakkig. Maar dat wist ik toen nog niet…

Even fast forward naar 2016. Inmiddels was ik weer in loondienst terechtgekomen, een overblijfsel van een interim opdracht. Tijd voor reflectie: Is dit de organisatie en functie die ik werkelijk ambieer? Wat was er gebeurd met mijn passie voor het ondernemerschap? Het vuur begon weer te branden en vanuit mijn drive en wil om te veranderen, maakte ik een fout.

Ik stapte over naar een klein bedrijf, waarvan de eigenaar een zeer sterke persoonlijkheid is. En aangezien ik dat ook ben, botste dat. Keer op keer. Ik zag mezelf als het ware steeds kleiner worden en ik kon m’n ei niet kwijt. Met lood in mijn schoenen ging ik naar het werk. Mijn talenten kon ik nauwelijks inzetten en eerlijk gezegd, ik wilde ze ook niet meer inzetten. Ik had de betrokkenheid van een pantoffeldiertje.

Je begrijpt, dit kon niet goed gaan. Eind 2016 had ik opeens geen werk meer. Ik snapte niet hoe dit me nu had kunnen overkomen. Dat werk paste toch juist bij mijn top 5 talenten? Had ik toen maar geweten wat ik nu weet, dan had ik me deze lelijke les bespaard. Aan de andere kant, juist deze les heeft me ertoe gebracht me nogmaals te gaan verdiepen in de wondere wereld van talent. Maar dan echt. Zodat ik de juiste keuzes kon maken.

Inmiddels heb ik de bewuste keuze gemaakt, mede gebaseerd op mijn talenten, om het ondernemerschap weer op te pakken. Om andere 40ers te helpen hun unieke kracht te ontdekken en vanuit persoonlijk leiderschap in te zetten, zodat zij het allerbeste uit hun leven kunnen halen.

Door te ondernemen vanuit mijn talent maximaliseer ik mijn eigen drive, voldoening, plezier en performance. En ik kan je vertellen, dat smaakt naar meer!

Wat kan ik nog meer vertellen? Bijvoorbeeld dat ik:

  • Een talenten en persoonlijk leiderschap coach zonder geitenwollen sokken ben;
  • Heel graag lach en van humor houd. Bij ons thuis hangt deze toepasselijke quote op de muur: 
  • In een gezin met 4 broers ben opgegroeid; ik weet wat het is om ‘mijn mannetje’ te staan;
  • Graag lange strandwandelingen maak met onze spring-in-t-veld Bodhi en dat eigenlijk veel te weinig doe..;
  • Mijn lievelingstalenten Individualisation, Activator, WOO, Ideation, Strategic, Significance, Positivity graag en veel inzet;
  • Ervan overtuigd ben dat een beetje meer ‘Sawubona (ik zie jou)’ een groot verschil maakt;
  • Als gecertificeerd StrengthsFinder coach (Gallup) leid aan beroepsdeformatie, ik kan het niet laten om talenten te ‘spotten’ en te analyseren;
  • Een echte levensgenieter ben: liefst Malbec en flink wat chocolade :-).

Life is short

Smile while you still have teeth

Laten we kennismaken

Heb ik je interesse gewekt, laten we dan kennismaken.

Ik help je graag om een positieve impact te maken, voor jezelf en voor anderen.

Telefoon: 
+31 6 24288333

Email: 
esther@impact-helden.nl

Pin It on Pinterest

Share This