Piloot of Passagier van je leven

Vol zelfvertrouwen je eigen keuzes maken

Er zijn zoveel mensen die hun talenten eigenlijk niet kennen, laat staan dat ze ze serieus nemen. Tsja en als je niet weet wat voor potentieel je in huis hebt, hoe kan je dat dan toepassen? Op een manier dat je super lekker in je vel zit en nog succesvol bent ook.. 

Graag stel ik me aan je voor 

Vanaf mijn 28ste heeft mijn carrière in de lift gezeten. Als sales medewerker kreeg ik de kans om vestigingsmanager te worden bij een logistiek bedrijf. Als vrouw in een echte mannenwereld. Ambitieus en gedreven als ik was, nam ik die kans met beide handen aan.

Ik wist werkelijk niet hoe het was om leiding te geven, belangrijke beslissingen te nemen, mensen te motiveren, van verlieslijdend naar winstgevend te groeien. Ondanks de belofte van veel ondersteuning, werd ik hup in het diepe gegooid. Ik kan je vertellen: daar word je volwassen van. Het is leren zwemmen of verzuipen.

Gelukkig lukte het me om te leren zwemmen en realiseerde ik een zeer winstgevend bedrijf. Ik had me ontwikkeld tot een zeer resultaatgerichte, recht op het doel af manager. Geen tijd voor gedoe, ambitieus, snel. Als jonge vrouw had ik altijd het idee dat ik een stap sneller moest lopen en harder moest zijn dan de rest. Ik reisde de hele wereld over en werkte enorm hard, zo’n drang om me te bewijzen.

Ik moest er op een harde manier achter komen dat ik mezelf ontwikkelde tot een mens die ik niet wilde zijn. Zo rond m’n veertigste had ik privé nogal wat te verduren en dacht ik vaak ‘Is dit het nou?’

Ken je die mooie oefening van Stephen Covey, ‘Begin with the end in mind‘?

 Je bent op een begrafenis en je komt erachter dat jij degene bent die daar ligt. En je stelt je voor wie er allemaal komt, wat er over je gezegd wordt, wat je betekend hebt voor de mensen om je heen, wat je hebt gerealiseerd..

Wat een eye opener. Het heeft me geholpen om als leider open te staan voor groei en ontwikkeling en om iedere dag weer een betere versie van mezelf te zijn. En ook al was ik succesvol in mijn rol als General Manager, een jaar later kwam ik erachter dat de carrière ladder die ik voortvarend aan het beklimmen was tegen de verkeerde muur aan stond. Oeps. Ik besloot het roer om te gooien mijn eigen bedrijf te starten.  Ik voelde die diepe innerlijke drive om anderen te helpen om vanuit hun talenten te groeien net zoals ik dat ervaren had. Het ondernemerschap trok aan alle kanten.

In die tijd (2009) kwam ik voor het eerst in aanraking met ‘Ontwikkel je sterke punten’ van de Gallup organisatie. Direct enthousiast aan de slag, met mijn top 5 talenten die uit de test kwamen. Gewoon op de ‘huis, tuin en keuken’ manier, vrij oppervlakkig. Maar dat wist ik toen nog niet…

Even fast forward naar 2016. Inmiddels was ik weer in loondienst terechtgekomen, een overblijfsel van een interim opdracht. Tijd voor reflectie: Is dit de organisatie en functie die ik werkelijk ambieer? Wat was er gebeurd met mijn passie voor het ondernemerschap? Het vuur begon weer te branden en vanuit mijn drive en wil om te veranderen, maakte ik een fout.

Ik stapte over naar een klein bedrijf met een eigenaar met een sterke persoonlijkheid. En aangezien ik dat ook ben, botste dat. Keer op keer. Ik zag mezelf als het ware steeds kleiner worden en ik kon m’n ei niet kwijt. Met lood in mijn schoenen ging ik naar het werk. Mijn talenten kon ik nauwelijks inzetten en eerlijk gezegd wilde ik ze ook niet meer inzetten. Ik had de motivatie van een pantoffeldiertje.

Je begrijpt, dit kon niet goed gaan. Half 2016 stond ik opeens op straat. Ik snapte niet hoe dit me nu had kunnen overkomen. Dat werk paste toch juist bij mij en mijn talenten? Had ik toen maar geweten wat ik nu weet, dan had ik me deze moeilijke les bespaard. Alhoewel… juist deze les maakte dat ik me echt ging verdiepen in mijn eigen persoonlijke groei. Mijn eigen leiderschap oppakte. Leren om keuzes te maken die bij míj passen.

En ook al vond ik het super spannend (want ja de eerste keer gefaald he) toch besloot ik weer om mijn eigen bedrijf te starten. Mijn talenten zijn nu eenmaal ‘ondernemersmateriaal’.

Maar zo veel belangrijker dan dat… ruimte geven aan mijn missie om andere mensen te helpen om steeds meer te worden van wie ze kunnen zijn.

Om ‘op een kruispunt staande’ vrouwen te mogen dienen om zichzelf werkelijk te leren begrijpen, contact te maken met hun verlangens, af te rekenen met hun worstelingen en het leven te leiden zoals dat voor hen bestemd is.

 

 

en Wat kan ik nog meer vertellen? Bijvoorbeeld dat ik:

  • Een talenten en persoonlijk leiderschap coach zonder geitenwollen sokken ben;
  • Heel graag lach, van humor houd en het hardst om mijn eigen grappen lach.
  • In een gezin met 4 broers ben opgegroeid; ik weet wat het is om ‘mijn mannetje’ te staan;
  • Graag lange strandwandelingen maak met mijn spring-in-t-veld Bodhi en dat eigenlijk veel te weinig doe..;
  • Mijn allergrootste hobby paardrijden is. Op mijn 50ste geraakt door de kracht van paarden, de enige manier voor mij om echt tot rust te komen en te ontspannen;
  • Mijn lievelingstalenten Individualisation, Activator, WOO, Ideation, Strategic, Significance, Positivity graag en veel inzet;
  • Ervan overtuigd ben dat een beetje meer ‘Sawubona (ik zie jou)’ een groot verschil maakt;
  • Als gecertificeerd StrengthsFinder coach (Gallup) leid aan beroepsdeformatie, ik kan het niet laten om talenten te ‘spotten’ en te analyseren;
  • Een echte levensgenieter ben: liefst Malbec en flink wat chocolade 🙂
  • Sinds 2022 gecertificeerd paardencoach ben en paarden inzet als spiegel en leermeester voor mijn klanten.

leven vanuit je hart, zonder je kop te verliezen

Met ziel en zaligheid

Laten we kennismaken

Heb ik je interesse gewekt, laten we dan kennismaken.

Ik help je graag om je chronische stress de baas te worden, zodat je weer lekker veerkrachtig in het leven komt staan.

Telefoon: 
+31 6 24288333

Email: 
esther@impact-helden.nl

Pin It on Pinterest

Share This