Artikelen

Peekaboo…

door jul 7, 2021Blog0 Reacties

Onder het genot van een heerlijke chai-thee zit ik in de door mij afgehuurde coachruimte te wachten op m’n klant. Voorbereid en wel.

Alleen….wie komt er niet opdagen…. Juist!
Na zo’n kort grrrr momentje (want tijd = geld) kies ik ervoor om ff bij de verhuurder te buurten.

Kees is een beer van een vent en ook met een groot knuffelbeergehalte en het stomme is… wij praten eigenlijk nooit echt. Wel over de planning enzo, dat wel. (Kees heet trouwens geen Kees, privacy voor alles he)

Terwijl we in gesprek raken komen we erachter dat zijn afspraak dus ook is afgezegd en dat we allebei echt heilig in synchroniciteit geloven. Niets is toeval. En juist die ogenschijnlijk toevallige ontmoetingen op toevallige momenten over toevallige onderwerpen… nou… berg je dan maar 🙂 Synchroniciteit next level.

Opeens geef ik Kees een keiharde stomp op z’n arm.

‘Au!! Joh! Hoezo doe je dat?’

hahaha En mijn onderwerp voor deze week is geboren.

Kees is super spieriewierie en alhoewel ik heel intuïtief ben volgen we daar toch een ander pad. En toch… Kees en mijn visie raakten elkaar even.

Namelijk deze.

Je groei ligt nooooooit ver buiten je comfort zone.

Wat een ge..l en BS van al die coaches en goeroes die roepen dat je je ver moet stretchen en dat je je super ongemakkelijk moet voelen… omdat daar de heilige graal zou zijn.

Nou… not!

Tsjonge joh, ik heb wat gestretcht joh in allerlei ontwikkelingsprogramma’s. Ik moest de engste dingen doen. Mijn mede deelnemers stond vaak te kotsen van angst.

En wat leverde me dat op? Nopes nada nix.

Weet je wat het is? En dit is mijn visie. (En ja… gelukkig ook van Kees… ) De beste groei als in duurzaam, blijvend, transformerend, zelfvertrouwen groeiend is

……………..tromgeroffel……………

Groeien vanuit je talenten.
Groeien zoals alleen jij het beste kan. En ja dan schurk je wel aan het randje van je comfortzone, je wilt immers leren/verbeteren/groeien/bloeien…. maar je gaat er nooit uit.

En dit lieve lezer, dit is het grote geheim.
(in het Engels klinkt dat dan beter he… ‘and this my friend, this is the most beautiful secret revealed’)

Jezelf honoreren voor het mooie mens dat je bent en zien dat je vandaaruit kunt groeien. Dat is de plek waarin je van je overlevingsmechanismes kunt ontdoen en de stappen kunt zetten om je allerbeste leven kunt leiden. Precies zoals jij dat wilt. En zoals ook alleen jij het allerbeste kan. Dicht bij jezelf.

En mijn vraag aan jou is.
Wat kan jij nu… NU! .. op dit moment doen.
Aan het randje van je comfortzone, maar wel passend bij wie je bent.

En dan is mijn kleine wens voor jou..
Doe maar…..

Laat je me weten wat je stap is die je zet?

 

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This