Artikelen

Simpelweg meer gelukkig zijn…

door jan 26, 2022Blog0 Reacties

Samen met Bodhi loop ik in Hitland te lopen, 1 van de fijnste uitjes van deze tijd. Alhoewel … Jansen Rotterdam here I come 🙂 hèhè eindelijk die horeca weer open!

Al wandelend realiseer ik me hoe gelukkig ik me voel. Nu. Letterlijk. Ken je dat gevoel dat je een soort van ‘in sync’ bent met jezelf? Alles klopt innerlijk en het gekke is, het staat los van of het extern allemaal klopt.

Zijn met wat er is, noemen ‘ze’ dat in wat zweveriger termen. Nu voel ik helemaal wat daarmee bedoeld word, maarre ik hou toch wat meer van een concretere insteek.

Want ja, ik kan je nu wel de tip geven om meer te zijn met wat er is… alleen.. #hoedan??

Ok, het woord ‘Gelukkig’ dan. Is dat meetbaar? Kun je t beïnvloeden? Kan je t leren?

Op een vaas in m’n huiskamer staat een hele sleezy boodschap. Open deur, uitgekauwd. Happiness is not a destination, it’s a way of life. En hoe uitgekauwd ook.. er zit een hele grote kern van waarheid in. Toch?

Jup geluk is meetbaar. Voor jezelf wel te verstaan. Enigszins subjectief dus, maar wat kan jou dat schelen toch. Het is jouw geluk! En ja, gelukkig zijn kun je ook nog eens leren en daarbij in positieve zin beïnvloeden.

Terwijl Bodhi vol overgave een reiger achterna zit en allerlei niet werkende strategieën toepast om die reiger in de val te lokken haha , bedenk ik me dat dit mijn kado voor jou is. De komende weken deel ik iedere week 1 stap om je gelukkig zijn in eigen hand te nemen. Zelf aan het roer staan van je eigen geluk, in plaats van het weg te geven aan het sombere weer, de besluiten van het kabinet, die eikels die hun poten niet kunnen thuishouden of het irritante gedrag van mensen in je innercircle.

Wat denk je daarvan? Cool toch!!

Stap 0
Vandaag stap 0, het vertrekpunt. Dat vereist absolute eerlijkheid naar jezelf en open reflectie ok? Durf je shit in de ogen te kijken. Check bij jezelf: Waar sta ik nu? Hoe gelukkig ben ik?

Een hele simpele tool om hierbij te gebruiken is ‘the wheel of life’. Als je ff googled, dan kan je die zo gratis downloaden. Je geeft een score aan de deelgebieden in je leven: gezondheid, liefde, familie, werk, geld, hobbies/ontspanning, je persoonlijke ontwikkeling en je persoonlijke omgeving.

Hoe gelukkig ben je daarmee? En ga voor jezelf na in hoeverre je invloed hierop kunt uitoefenen. Wellicht komt hier dan ook al een doelstelling(tje) uit? Zou tof zijn.

Enniewees. Ik sta te trappelen om in de komende weken mijn bewezen stappen met je te delen. Want heyyy… we kunnen echt allemaal wat meer gelukkig zijn toepassen. Ik. Jij. Daar word je niet alleen zelf beter van, maar ook de wereld om je heen.

Maybe I’m a dreamer.. But I’m not the only one..

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This