Artikelen

Stap 4: Dankbaarheid is de muziek van je hart

door mrt 1, 2022Blog0 Reacties

Allebei vogels. Allebei veren, staart en snavel. Maar jeetje zeg, wat een verschil. Zie ik net een ekster en een koolmees gebroederlijk (of zusterlijk natuurlijk of een mix daarvan haha) op een tak zitten. Wat een grappig en mooi gezicht.

Zie je t al voor je dat ze zitten te vergelijken wie de grootste heeft of is. Of wie mooier is? Beter?
Welnee… t zijn 2 schitterende vogels die vooral zo schitterend zijn omdat ze zichzelf zijn. Die ieder op hun eigen manier hun ding doen.

Jij en ik zijn samen de stappen aan het zetten om meer gelukkige momenten te ervaren. Want hey, ook al zijn er hobbels en bobbels op de weg en is het leven beslist niet maakbaar, je kan wel zelf serieuze invloed uitoefenen.

De allereerste stap? Zijn wie je werkelijk bent. Want dat is de basis om het leven te kunnen leiden zoals dat helemaal bij jou past. De beste manier is omdat via je talenten te doen (lees hier). Maakt niet uit wie je bent. Maar als je een ekster bent dan op de ekster manier.. en als je jij bent dan dus op jouw manier.

De andere stappen die jij en ik al hebben gezet (niet alleen lezen he… ook doen!!) zijn je intrinsieke mindset en het zorgen voor je emotionele veerkracht.

Vandaag een super belangrijke stap (dat zijn ze allemaal haha) en dat is dankbaarheid. Hmmm beetje sleezy woord en wat is er al veel over geschreven. Been there, done that?

Nou, waar het dus om gaat is dat je je dankbaarheid traint. Zie het als een spier. Die training nodig heeft om lenig en sterk te zijn.

Dankbaarheid is de muziek van je hart. Het kan je leven echt veranderen. Dankbaarheid ervaar je, je voelt het. En daar zit dan ook t verschil, tussen doen en ervaren.

Als je het als een cleane gewoonte oppakt en jezelf verteld waar je de dag dankbaar voor bent geweest, dan is het risico dat je het met je hoofd doet. Een opsomming. Misschien schrijf je t zelfs wel in je journal. Maar nog steeds… een opsomming.

Terwijl… echte dankbaarheid ervaren?  Dat voel je rond je hartstreek, het voelt daar dan licht en warm. Je ademhaling zit laag in je buik. De energie stroomt door je lijf. Misschien krijg je tranen in je ogen.

Dat is waar je naar op zoek mag gaan. Die dankbaarheid in je hart en in je lijf. En dat dan iedere dag. Oefenen. Pas als je het voelt en ervaart, dan is het er. En dan kan je ‘m opschrijven, fijn om later terug te lezen. Hoeft trouwens niet hoor :-), niet iedereen is een schrijver. Echter, door te schrijven beklijft t nog wat beter.

Dus. Dankbaarheid oefenen. Zorg dat je ‘m ervaart. Iedere dag weer opnieuw.

Het zal je gelukkig maken (op dat moment). En ook verzacht het je naar anderen en verbetert het daardoor je relaties. Win-win.

En ik ben natuurlijk heel erg benieuwd. Waar ben jij dankbaar voor, wat voel jij in je hart en lijf? Wil je het me laten weten?

 

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This