Artikelen

Stay hungry en dan heeft Steve Jobs het niet over eten…

door nov 17, 2021Blog0 Reacties

Het is zondagmiddag (en nog net voor de nieuwe maatregelen T.G.!) en het is feest. Mijn papa is bijna jarig (84!!) en dat moet gevierd worden. Ok ok de lokatie is niet perse heel uitbundig (we zitten in het verpleeghuis), maar mijn familie is super uitbundig haha, dus dat maken we wel goed.

Pa heeft alles al en heeft ook nix nodig in dat verpleeghuis, dus de kadootjes bestaan uit een paar truien en marsepein, veel marsepein. Vanaf een metertje of 10 afstand zie ik dat m’n vader ook een flesje parfum krijgt.  ‘Wat moet ie daar nou weer mee’, denk ik nog.. terwijl de geur serieus op z’n longen slaat. Wat kan die man hard hoesten zeg..

Afijn, op een gegeven moment sta ik mn pa een beetje te helpen en wijst ie naar dat parfum flesje. ‘Geef eens’ Met z’n stramme handen probeert hij de dop eraf te trekken, maar dat lukt natuurlijk niet. Dus mijn moeder Theresa hand springt in.

Dop eraf. Ik zoek naar het spuitmondje zodat ik die parfum op z’n vest kan sproeien. Niet te vinden, wat raar. ‘Die andere dop moet er ook af’ roept m’n broer. Okeeey…. wazig…

En terwijl ik die andere dop eraf trekt, trekt m’n vader dat parfumflesje uit m’n hand en zet hem aan z’n mond ?!?!?! Waaaaaattttt ?!?!?! NEE roep ik en met de snelheid van het licht ruk ik dat flesje uit z’n handen. Pap niet drinken daarvan!!

Kijken m’n vader en broer me verbaasd aan…. Hoezo niet? Hij mag toch wel een slokkie cognac..

hahahaha bizar…

1 flesje
2 compleet verschillende interpretaties
1 grote communicatie mismatch
2 verschillende waarheden

Wat een mooi bruggetje naar de bekende quote van wijlen Steve Jobs:

Stay hungry, stay foolish

Blijf hongerig… in

  • Nieuwsgierigheid naar de zienswijze van anderen. Je eigen zienswijze is slechts een klein deel van de totale waarheid
  • Persoonlijke groei. Niet accepteren ‘zo ben ik nu eenmaal’. Nope to the no. Wat je laat zien is slechts gedrag, daar kan je 100% in ontwikkelen
  • Zelfacceptatie. Zien dat je meer meer dan genoeg bent. En dat je het waard bent om jezelf te zijn. En dat ook daar groei in zit, steeds meer worden van wie je nu al bent. Je talenten zijn daar overigens de beste route in
  • Compassie. Naar je zelf toe en naar anderen. Die extreem hoge lat van prestatie, perfectie, en het eeuwige moeten. Dat durven en kunnen loslaten. Dat maakt je zo’n fijner mens!

 

Blijf gek … in

  • Nieuwe dingen uitproberen. Experimenteren. Falen (waaaaaa ja echt). Werkzaamheden, hobbies …maakt niet uit
  • Je gedrag. Mens ga op de tafel dansen als je daar zin in hebt! WTF. Kan jou t schelen. De leukste filmpjes – behalve dierenfilmpjes 🙂 – zijn toch van die 80jarigen die dikke vette lol en dikke poep hebben aan wat anderen van hun vinden
  • Je eigenzinnige jij zijn. Wees een paradijsvogel… van 13 in een dozijn zijn er toch al genoeg

 

Het leven is echt veel te kort om in je eigen gefabriceerde keurslijf te zijn. Ik bedoel maar, het is gewoon alweer bijna kerst. Pffff… wat is dit jaar voorbij gedenderd zeg.

Enne.. ok .. lekker vroeg dit jaar. Maar tijd voor een kleine reflectie. Welke stay hungry of stay foolish heb je voor jezelf in 2021 gemist en ga je in deze laatste 6 weken nog goed maken? Wat pak jij op tot het nieuwe jaar?

 

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This