Artikelen

Verlang je ook naar vaker een dag met een goud randje…

door jan 19, 2022Blog0 Reacties

Ken je ze? Zo’n dag met een goud randje.

Mijn gouden randje dag van de week is zooo bijzonder geweest. Eigenlijk niets spannends qua activiteiten erin. Geen bungeejump of restaurantbezoek. Beetje lastig ook in deze tijd. Wel een wandeling. Interesse, lachen, praten. Contact. Telefoon aan de kant. In het moment zijn (klinkt in het Engels toch wel mooier he ‘being present’)

Zegt diegene aan het einde van de dag ‘Ik voel me best dankbaar’.

‘Uuhh wat, hoezo?’ vraag ik nieuwsgierig. Zegt ie ‘Nou, omdat je jouw kostbare tijd met mij hebt gedeeld’

Wow! Die slaat in als een bom. Wat een uitspraak en hoe waar!! Want tijdens die middag, geven we allebei een deeltje van ons leven weg… een bijzondere gedachte toch?

Tijd is toch zo’n beetje het meest kostbare bezit dat je hebt. Tijd die je spendeert aan iets komt nooit meer terug. Het is weg, foetsie.

En natuurlijk alsof het dan zo moet zijn.. las ik deze uitspraak (van Tibor Olgers)

Aandacht.
Zeldzamer dan goud. Kostbaarder dan bitcoin.

Met aandacht zijn de simpelste dingen onbetaalbaar mooi.
Zonder aandacht kun je alles hebben terwijl je alles mist.

Nog een keer wow!

Als je bewust aandacht en dus tijd besteedt, dan vergroot je de kans tig keer dat je een gouden randjes dag creëert.

In deze razendsnelle tijd glipt je leven door je vingers. Je knippert 1 x met je ogen en de week is alweer voorbij. Wat zeg ik, voordat je t weet ben je alweer goede voornemens aan het maken voor t nieuwe jaar. Pffff…

Dus als je verlangt naar meer dagen met een gouden randje. Dagen die je dankbaar maken, je voldoening geeft en waar je met een fijn gevoel op terugkijkt. Dan is dit het: besteed je tijd bewust.

Tsja en hoe doe je dat dan? Want ondertussen gaat die automatische mallemolen van t leven toch gewoon lekker door…

Hoe dan, door:

  • Bewust inzetten van je talenten, dat verhoogt namelijk de kans op flow. Die staat van dat alles wel vanzelf lijkt te gaan, de tijd geen rol meer speelt en je hele goede resultaten en daarmee voldoening neerzet. Je talenten zijn de basis, je fundament. Je vertrekpunt als het ware.
  • Duidelijk weten wat je waarden, je values zijn. En deze gebruiken als je kompas. Het geeft je zoveel houvast bij wat je wel of niet doet. Ik geef maar even een simpel alledaags voorbeeld. Als 1 van je waardes is om gezond te leven en je voelt je ‘bleh’ dan helpt dat je te kiezen tussen Netflix of wandelen.
  • Leven vanuit wat je wilt in plaats van wat je moet. Enne… ga maar na… het grootste deel van wat je moet, is eigenlijk wat je wilt. Hierdoor kom je als leider van je eigen leven aan het roer te staan.
  • Je gedrag tweaken. En dat kan je doen door jezelf iedere dag 2 vragen te stellen. 1tje s’ochtends en 1tje ‘s avonds. Ik deel ze met je.

De avond vraag:
Als ik terugkijk op vandaag: ‘Wat heb ik gedaan vandaag dat echt de moeite van mijn tijd waard was’

De ochtend vraag:
Als deze dag mijn laatste dag op aarde zou zijn: ‘Hoe zou ik er een geweldige laatste dag van maken’

Met de antwoorden op deze vragen, kan je dan nieuwe mini keuzes voor die dag maken. Bijvoorbeeld een keer vaker je telefoon weg te leggen of een goed boek te lezen of … nou ja… ik zou zeggen vul dat in voor jezelf.

Ik weet niet hoe het met jouw goede voornemens staat, het is alweer midden januari toch oh oh oh … maarre ik hoop oprecht dat bewust je tijd benutten jouw ding van dit jaar wordt.

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This