Artikelen

Voel jij de urgentie al?

door apr 4, 2019Blog0 Reacties

Voor me zie ik een grote school met gele staart snappers meedeinen met de stroming, links hangen een stuk of 8 barracuda’s doodstil en onder me zie ik flinke papegaai vissen druk etend.  Bon bini Bonaire! Wat een heerlijk eiland is dit toch, ik voel me hier zo thuis.

Op Bonaire zie je aan alles dat ze de natuur serieus nemen, ik zie echt verschil ten opzichte van 3 jaar geleden.

Het ziet er zoveel schoner uit, nauwelijks rommel op straat, restauranthouders zijn gestopt met het voeren van vissen als show voor hun gasten, water uit de kraan in plaats van een plastic fles. Noem maar op.

 

En toch…

Toch lijkt het onder water een stuk minder uitbundig, ook daar zie ik verschil met 3 jaar geleden. Ik ben echt geen expert (die roepen het al lang), maar het lijkt er toch echt op dat de huidige acties niet genoeg zijn.

Het gezegde is niet voor niets: Regeren is vooruitzien.
Als je pas actie onderneemt als je echt de urgentie ziet, tja dan kan je te laat zijn.

 

En daarmee is het bruggetje naar leiderschap gemaakt.

Als je nu weet dat de relatie met de leidinggevende nog steeds 1 van de belangrijkste redenen is om ontslag te nemen. Als je beseft dat de ‘oude generatie’ medewerkers aan het verdwijnen is en de nieuwe generaties echt een andere stijl leiderschap verwachten. En als je dan ziet dat de wereld razendsnel veranderd en jouw bedrijf dat eigenlijk niet goed kan bijbenen.

Wat doe je dan?
Is het nog steeds een ver van je bed show? En voel je pas de urgentie als het eigenlijk te laat is?

Ik had het pas over het faillissement van Intertoys en CoolCat. Jaaahh, zei mijn gesprekspartner, maar dat is retail!

Ja en dus? Als het bedrijven in de retail kan ‘overkomen’, dan kan het jouw bedrijf ook overkomen. Het is zo belangrijk dat je jouw leiderschap aanpast aan wat medewerkers, omgeving en omstandigheden van je verwachten.

En als je daar te lang mee wacht, omdat je de urgentie nog niet zo voelt, dan hoef je straks niet meer aan te passen. Dan heb je simpelweg geen bedrijf meer. Beetje cru? Misschien.

 

Lenig van geest

Zorg ervoor dat je lenig van geest blijft. Wees nieuwsgierig, open vizier, wees bereid om te ontwikkelen en je aan te passen, geef je leiderschap de juist upgrade. En nogmaals: regeren is vooruitzien. Voel de urgentie voordat het te laat is!

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This