Artikelen

Wat als t gewoon ruk is…

door nov 2, 2022Blog0 Reacties

Sjonge #$$^&# hoe dan!! Weer scheef!!  Direct een flashback naar de ponnie van m’n vroegere barbiepop … die knipte ik ook iedere keer scheef tot aan stekelvarken-haar toe, daar kan ik dan wel weer de humor van inzien. Die kunst ben ik blijkbaar nog niet verleerd.. Herken je dat ook van vroeger?

Ik ben bezig met het snijden van m’n pvc vloer enne dat gaat niet helemaal gesmeerd zeg maar. Het lumineuze idee om mijn huidige plee vloertje te pimpen is tot 90% goed gegaan. Maar op de een of andere manier dacht ik net toch nog dat ik 3 planken ga overhouden, terwijl ik nu zie dat mijn voorraadje akelig dun is.

Mijn ruimtelijke inzicht, of liever gezegd het gebrek daaraan, is debet. Kweenie, mijn handen doen precies het tegenovergestelde van wat nodig is. En dus hoeken in spiegelbeeld enzo. Met mijn talenten in de overdrive, denk ik gewoon niet lang genoeg na. Veel te impulsief.

Zo impulsief zelfs dat ik nu 7 cm plank tekort kom, wtf!! Gelukkig in het hoekje. En met mn decoupeerzaag (ja die heb ik dus gewoon he) en black&decker workmate van de Hornbach (ff iets goedkoper) en stanleymes krijg ik het toch nog voor elkaar..

Is het perfect? Nope, verre van.
Ging het snel? Neeeeee hahaha.
Maar toch is t leuk om te doen en ook om erachter te komen dat ik veel meer kan dan ik zelf denk. Vooral als ik mn impulsiviteit kan bedwingen 🙂

En iedere keer als ik nu langs mn toilet loop – de pijn en de strijd richting het resultaat allang vergeten – denk ik wow! Was ik dat? Fijn zo’n trots gevoel.

Sterker door strijd. In Rotterdam zeggen ze dat al heel lang. En het is ook zo. De dingen die als vanzelf gaan die vallen achteraf gezien in het vlakke nietszeggende. Het zijn juist de dalen en als logisch gevolg ook de pieken (want die komen na dalen) die het verschil maken.

Pas zei iemand tegen mij ‘Je hebt ook geen makkelijk leven gehad’ Wat later bedacht ik me, dat juist de dalen in mijn leven hebben gezorgd voor de meeste, snelste en duurzaamste persoonlijke groei. Die dalen waren ruk, begrijp me niet verkeerd. Maar achteraf gezien de beste lessen. Want dat waren de momenten dat ik hulp inschakelde, ik bedoel mijn leven heeft wel een iets andere waarde dan zo’n lullig toiletvloertje toch.

Hmm ik deel dit natuurlijk met een reden. En die reden ben jij. Want als je enigzins op een mens lijkt en niet op een robot, dan gaat jouw leven ook niet alleen maar over rozen. Toch?

Soms is het leven gewoon keihard. Ontslag, ziekte, scheiding, zorg voor ouders. En is dat eerlijk? Nee, no, nope. Het leven is gewoon niet eerlijk.

De kans is dan zo groot dat je vervalt in je overlevingsstand. De automatische piloot. Overwhelming. Piekeren en angst. Hopende dat de tijd wonden heelt en er licht in de tunnel is. Maar ook al zijn dat mooie gezegden, zo werkt het helaas niet.

De tijd heelt alleen wonden als je op die tijd op de juiste manier benut. Het licht in die tunnel komt alleen door actie, komt echt niet vanzelf..

En dit is dan ook mijn hart onder de riem voor jou vandaag. Als je ervaart dat je in een dal zit…

  • je mag (moet zelfs) je emoties voelen. Verdrietig, boos, angstig, tis allemaal ok
  • het mag je even ‘overwhelmen’, overspoelen. Dat gevoel dat je alleen maar wilt cocoonen met een kleedje op de bank
  • weet dat ook dit voorbij zal gaan, snel of langzaam (afhankelijk van je acties), het gaat voorbij.
  • ga naar buiten, de natuur in. Leen (als je die niet hebt) desnoods een wandelhond. Buiten is zo helend!
  • en als je dan buiten bent… laat je sores dan even thuis… haal diep en rustig adem, zet je zintuigen aan. Dat is de manier om in het nu te zijn en letterlijk even alles te vergeten ..
  • hoe lullig ook… die moeilijke momenten helpen je om te herijken. Te kiezen wat voor jou waarde heeft. Te kiezen voor jezelf.
  • zoek hulp. Het leven is simpelweg te kort om niet actief te werken aan je herstel.
  • sterker door strijd. Je komt er door. Het maakt je sterker en mooier.
  • En heel belangrijk! kies voor leven met een open hart, laat je niet verbitteren.

 

Een van de mooiste quotes die ik gisteren weer op de tv voorbij zag komen is van Perkamentus (Harry Potter):

It’s not our abilities that show who we really are.. it’s our choices

Mooi he!!! Iedere kleine en grote keuze helpen om steeds meer jezelf te worden (in geval van de juiste keuzes) of juist verder van jezelf te vervreemden (niet doen hoor!)

Hierboven heb ik 9 van die keuzetjes voor je opgesomt… die je echt 100% gaan helpen. Welke pak jij op?

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This