Artikelen

Wat je zelf kan toepassen en een wereld van verschil maakt..

door mei 27, 2021Blog0 Reacties

Volgzaam is mijn middelnaam… NOT haha, ik stippel liever mijn eigen pad uit.

Er is 1 grote uitzondering hierop. En dat is als ik in de auto zit. Dan ben ik super volgzaam richting mijn goede partner in crime Waze.

Ik kom nog uit het stratenboek tijdperk, jij ook *FIRSTNAME*? en hoe vaak ik urenlang verdwaald ben geweest is echt niet op 2 handen te tellen. Iets van een traumaatje is daar wel ontstaan. En daarom gehoorzaamheid ten top. Yess sirrrr!!!

95% van de tijd gaat dat hartstikke goed. Alleen… soms he… soms dan raak ik in de war.

Dan zegt Waze neem de ronde rechtdoor. Alleen doordat die rotonde geen 4 uitvalswegen heeft, maar slechts 3, ziet dat er in de praktijk als 2/3 uit. Mijn beelddenken raakt compleet in de war. Want rechtdoor is geen driekwart.

Natuurlijk rijd ik dan fout. En joh, als er snel een afslag komt waar ik een U-tje kan maken, geen probleem. Maar als die afslag pas 10 km later is …  #)%$*&*

Sinds kort heb ik dé oplossing gevonden. trots trots trots :-). Ik geef mezelf een rondje van de zaak!!! Ik rij gewoon die rotonde nog een keer… mijn beeld ontwart… helderheid verschijnt… tralalalaa ik rij gewoon goed.

 

Het doet me denken aan een verkeersbord die privé wel wat vaker gebruikt mag worden en ik durf te wedden dat dat ook voor jou geldt *FIRSTNAME*

En dat is het …. tromgeroffel… Stopbord

Het stopbord naar jezelf toe opsteken als je:

  • veel te veel dingen tegelijk wilt doen (zoals ik vanochtend toen ik een cappuccino maakte, terwijl Bodhi blafte omdat iemand aan de deur stond en ik zelf in de wacht stond bij Eneco en ik ook nog mijn email aan het checken was…)
  • je in je hoofd maar blijft malen over ‘wat je allemaal nog moet doen’ of ‘wat je verkeerd hebt gedaan’ of ‘hoe dat toch in de toekomst moet’. Dan ben je jezelf figuurlijk ontelbaar rondjes van de zaak aan het geven a.k.a. mijn rotonde oplossing.
  • op de automatische piloot dingen zegt en doet die echt niet passen bij jouw mooiste en beste ik en waarvan je achteraf denkt… ‘had ik maar’
  • blijft vasthouden aan een overtuiging die je echt niet meer dient, zoals ‘ik kan dat niet, het is lastig en/of ik ben te oud;

 

Herkenbaar?

Mijn tip aan jou: geef jezelf wat vaker dat stopbord teken. Stop. Wacht. En dan bewust kiezen voor wat je dient. Ok?

Enne.. ik ben natuurlijk heel benieuwd. Waar ga jij het stopteken naar jezelf voor gebruiken? Wil je me dat laten weten?

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This