Artikelen

Wat niet weet, wat niet deert…

door nov 3, 2021Blog0 Reacties

Inmiddels woon ik alweer 3 hele maanden hier. Men, wat gaat de tijd snel. In de gekte van de huizenmarkt heb ik dit huisje na 1 x kijken gekocht. Het was bieden om te mogen kijken, vervolgens nogmaals ver boven de vraagprijs bieden, fingers crossed houden en yesssss…

Wat een verschil met een paar jaar geleden. Dan ging je kijken, nog een keer kijken, ff rondneuzen in de buurt, gluren bij de buren en dan onderhandelen.

Tsjaaa en omdat alles zo snel moet, is vooral dat rondneuzen in de buurt een dingetje. Laat staan een gevoel te krijgen bij je toekomstige buren. Daar heb je simpelweg geen tijd voor.

Nu heb ik t serieus getroffen met m’n buren gelukkig, mij hoor je niet. Enne… eigenlijk ook wel met de omgeving.

1 ding geeft me wel een gek gevoel en dat is dat dit dorp op het laagste punt van Nederland staat. Global warming krijgt dan toch een andere betekenis he. Ben blij met m’n escape mogelijkheid, het dakkapel haha.

En dan heb ik nog iets. Iets smerigs…. Ik heb werkelijk nog nooit zoveel naaktslakken gezien als hier. Het lijkt wel alsof ze altijd willen oversteken als ik eraan kom. Ze lopen – of hoe zeg je dat ‘glijden’- echt in de weg. Vooral in t donker.

Heb je wel eens gevoeld hoe een naaktslak onder je schoenen uitsmeert over de straat? Gatver. Da’s echt goor he! Zo’n akelige sensatie. En wat dacht je van zo’n halve naaktslak die dan in dode toestand meelift aan je schoen??? brrrr

Inmiddels heb ik de zaklamp op m’n Iphone standaard aan als ik Bodhi ‘s avonds uitlaat, zelfs nu de gemiddelde naaktslak begint te overwinteren.

Het zijn de ‘verborgen gebreken’ van mijn hometown. Je merkt ze pas als je verhuisd bent.

Wat een mooie metafoor eigenlijk. Want laten we wel wezen. Wat je zelf laat zien in je gedrag aan anderen en/of wat anderen aan jou laten zien is zichtbaar.

Maar dat zichtbare wordt gevoed door wat je niet laat zien: je talenten, rugzak(je), overtuigingen, behoeften, mensbeeld, mindset etc etc.

Eigenlijk laat je maar het topje van jouw ijsberg zien.

Ik geloof er heilig in dat je als mens veel effectiever wordt als je onderzoekt, begrijpt en verandert wat er onder je oppervlakte ligt. Immers, die ijsberg is onder de waterlijn is vele malen groter dan erboven. Wat drijft jouw gedrag?

Want als je snapt dat er bij jou zo’n hele onderwaterwereld is… ja dan snap je dat dat voor een ander ook zo is.

Dat schept ruimte naar elkaar. In het werk, in relaties, noem maar op. Qua begrip, communicatie, samenwerking.

En in plaats van polariseren (en jeetje zeg wat kunnen we dat allemaal goed de laatste tijd!!) en tegenover elkaar staan en discussiëren of polderen of zwijgen totdat je hebt ‘gewonnen’…

Kan je gaan verbinden. Connectie met de ander.

Samen.
Samen sterk.

Mijn uitdaging naar jou deze week is: wees je bewust van je ‘onderwaterwereld’ en de impact daarvan. En kijk eens wat je hebt te aan te passen daarin om effectief te worden in je gedrag.

 

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This