Artikelen

Wat nu…

door sep 1, 2021Blog0 Reacties

Morgenstond heeft goud in de mond? Ha!?!?!?!!! Wie dat ooit heeft verzonnen… Alles voor 6.00 uur ‘s ochtends vind ik nacht. Serieus hoor, ik ben gewoon geen fan van vroeg opstaan. Ik ben van team avondmens.

Toch heb ik het wekkertje om 5.45 uur gezet. Want tralalalala ik ga een waanzinnige buitenrit maken tijdens de jaarlijkse paardendag.

En waanzinnig istie. Het lijkt net herfst ook al is het t laatste weekend van augustus, jeetje zeg wat een wind. Dat geeft toch een extra dimensie aan een galop kan ik je vertellen, wow we gaan zo hard dat ik op enig moment denk tsja als ik nu val…

We zijn met een grote groep, 12 paarden,  nou dat geeft bekijks. Zeker ook omdat we – dankzij een rare wegversperring – een heel stuk midden door een chique woonwijk moeten stappen.

Onder het motto kunnen we er niet omheen dan gaan we er doorheen haha maken we de beste buitenrit ever. We denken continue in mogelijkheden en daardoor zien we zoveel meer… en dat tussen Zoetermeer en de Dobbeplas 🙂

En ik moest hier aan denken (niet in de minste plaats omdat ik nog steeds spierpijn heb) omdat dit een mindset ding is die zoveel verschil maakt! Hey en tis niet eenvoudig he… denken in mogelijkheden… zeker niet als het leven niet over rozen gaat. (been there, done that!)

De verleiding is dan zoooo groot om in de ‘waarom’ vraag te verzanden: Waarom

  • moet mij dat overkomen
  • heb ik altijd pech
  • kan ik nu nooit eens…

Maar als je naar de ‘waarom’ vraagt kijkt dan kijk je per definitie terug. Dan heb je je omgedraaid naar het verleden. En je kan alleen maar mogelijkheden zien als je je omdraait en vooruit kijkt.

Omdraaien en vooruit kijken kost acceptatie. Voor mij is het 1 van de meest diepzinnige inzichten geweest tijdens mijn scheiding. Deze: Je kan de situatie accepteren terwijl je het niet leuk vindt. Vaak denk je dat acceptatie betekent dat je er ook ok mee moet bent, maar dat hoeft dus helemaal niet. Je accepteert omdat het is. Punt. Voel je hoe diep dit is?

Accepteren maakt dat je kunt gaan losmaken van het verleden en dan komt de magie van de mogelijkheden om de hoek kijken.

Wat nu…..

Dit is wat ik je gun, dat je de stap naar ‘wat nu’ maakt. Het levert je zoveel nieuwe mogelijkheden op!

 

Laat een bericht voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This